↓ sidens fod

 
 
 
Israel

ILANA SHAFIR er født i Sarajevo i det tidligere Jugoslavien, nu Bosnien, i 1924. Hun studerede arkitektur ved kunstakademiet i Zagreb, indtil hun i 1949 emigrerede til Ashkelon, et kystområde i Israel. Her bor og arbejder hun stadig.

Efter mange års beskæftigelse med malerkunst, især akvareller og keramik, gik Ilana Shafir over til mosaik, som hun har arbejdet med de seneste 20 år i en overvældende, spontan udtryksform, der inspirerer mosaister verden over.

»Ilana Shafir er en alsidig kunstner, hvis teknik reflekterer hendes kunstneriske koncept: en langsomt glidende, akkumulerende og kombinerende vision, der bevæger sig parallelt med hendes opbygning af materialer. Disse kan være »uheld« og »skæve« produkter fra hendes keramikovn suppleret med naturfundne genstande og fabrikeret glas og guld.« (Elaine M. Goodwin)

Kunstnerens »statement« 2007:

»Jeg undres til stadighed over skønheden i verden. Jeg forestiller mig, hvordan alle disse unikke livsformer blev til, og hvordan verden så ud i begyndelsen, da de blev skabt — oprindelige landskaber, urplanter og –dyr i et kosmisk skød ventende på at blive født ind i et univers i uendelig udvikling.«
  • Søg billeder af Ilana Shafirs mosaikker her.


Forside Oversigtsside

↑ sidens top