↓ sidens fod

 
 
 
Skotland

DUGALD MACINNES blev født 1952 i Stirling, Skotland. Han er elev af pioner-mosaisten George Garson (født i Edinburgh 1930), hvis murarbejder kan ses ved Glasgow School of Art og University of Glasgow.

Dugald MacInnes arbejder udelukkende med den lokale skifer fra Argyllshire, som han kombinerer med traditionelle venetianske glas smalti og guld. Hans arbejder rummer en tidløs kvalitet, der vækker dybe oplevelser af nærvær og autencitet.

Kunstnerens »statement«:

Det at være vokset op i et landskab på Skotlands vestkyst gav mig en dyb passion for geologi og arkæologi, der tydeligt har sat sig spor i mit arbejde. Denne tidlige interesse havde imidlertid mere visuelle og æstetiske aspekter end de videnskabelige. De kom meget senere, da jeg studerede geologi og arkæologi ved Universitetet i Glasgow.

Nogle år tidligere tog jeg undervisning i mur-mosaik ved Glasgow School of Art under George Garson. Han, der var såkaldt »konstruktivistisk« mosaist, blev igangsætter for mig og lærte mig teknikker, der var fjernet fra de »klassiske« måder at gå frem efter.

Det, jeg først og fremmest anvender i mine mosaikker, er 500 millioner år gammelt skifer. Dette materiale bliver bogstaveligt talt båret hjem på ryggen fra nedlagte stenbrud i Skotland som Easdale, Ballachulish og Aberfoyle. Andre materialer har dog også en begrænset, men vigtig funktion, som f.eks. guld- og sølvsmalti, importeret fra Italien. Det er mit håb, at mit arbejde kommunikerer en personlig, emotionel response til det skotske landskab, dets geologi og forhistorie. Ofte har jeg givet værkerne titler i en akademisk terminologi i et forsøg på at frembringe en dybere kontestuel respons hos betragteren. Mosaikkerne er dog aldrig rent didaktiske eller dekorative; de er i egentlig forstand dybt følte, ekspressive kunstværker.

  • Søg billeder af Dugald MacInnes' mosaikker her.


Forside Oversigtsside

↑ sidens top