↓ sidens fod

 
 
 
England

NORMA VONDEE blev født i Irland og er uddannet i London ved Sommerset College of Art and Design 1972, Ravensbourne (møbler og keramik) 1975, Postgraduate Certificate ved Roehampton Institute of Higher Education 1978 og fik en Masters Degree i arkitektur ved University of London 1998.

I sit kunstneriske »statement« udtaler hun:

»Jeg arbejder med mosaikker og mosaisk skulptur til udstilling og på bestilling fra offentlige myndigheder, erhvervsliv og private. Mosaik er et visuelt kraftfuldt og bevægende medium, der udgår fra arkitekturen og alligevel rummer alle andre aspekter af visuel præsentation: oliemaling, glas, keramik, sten, grafik og nutidens besættelse af lysinstallation.

Der er nogle stadigt tilbagevendende temaer i mit arbejde: menneskefiguren, himmellandskaber, arkitektur, teknologi, vand og antik, ikonografisk mosaik. Ved at observere, analysere og destillere disse emner prøver jeg at skabe sande, nye, bestandige billeder af det moderne livs aspekter.

Meget af arbejdet med mosaik er særdeles manuelt, langsomt og nøjagtigt. Ideerne er derimod dynamiske, og betragteren trækkes ind i en koordinering af de enkelte stykker i mosaikken, således at der bliver et stærkt interaktivt element i at se på mosaik, hvilket er vidunderligt. Spillet fra det konstant skiftende lys – især på udendørsmosaik — på den reflektive og refraktive (lysbrydende) overflade af farvede overflader skaber visuelle stimuli og ekkoer af tider og steder.

Jeg er særligt interesseret i Public Art fordi den netop har givet mig mulighed for at dele denne frydefulde proces med mange andre, og jeg holder meget af den form for arbejdsproces, både fordi den har næret, hjulpet og bevæget mig i tidens løb og på grund af mit ønske om at forsyne særlige mennesker og steder med genstande af kulturel betydning, der beriger deres liv uanset status eller indkomst og giver dem en sand oplevelse af medejerskab.«

Norma Vondee driver en eftertragtet kursusvirksomhed i London og har i årenes løb haft utallige undervisningsopgaver. Hun var president for British Association of Modern Mosaic (BAMM) i 2011-2014.

Hun har i mange år boet og arbejdet i Dokland ved Themsens østlige bred, og meget af hendes kunst bærer tydeligt præg af indtrykkene derfra.

  • Søg billeder af Norma Vondees moasikker her.


Forside Oversigtsside

↑ sidens top