↓ sidens fod

 
 
 
England

VANESSA SOMERS VREELAND er født i England i 1940erne, men bor og arbejder i Rom og i Marrakech, Marocco. Hun arbejder både med traditionel, marmorbaseret mosaik og med en særlig form for glasfusioneret, transparent mosaik.

Kunstneren udtalte i 2006:

»Jeg er desperat figurativ. Skygger er så vigtige – jeg elsker simpelthen lys og skygge, og jeg har selv indgående udforsket spillet mellem dem i mit lille studie. Mit arbejde er inspireret af romersk teknik. Hvis jeg kommer tæt på den teknik, er mit arbejde lykkedes for mig, men jeg arbejder i fuldstændig forskellige materialer, med masser af overraskelser, gode overraskelser. Når der er lysreflekser i glas, oplever du glasset stærkt, og det giver en intimitet og en spænding, der suger dig ind — virkelig spændende.

Jeg er fascineret at skønhed, af det usædvanlige, af sand kunstnerisk dygtighed. Jeg havde en bog om ”De gamle mestres teknik”, som beskrev hvordan de malede pibekraver ved at lægge mange lag af fernis oven på hinanden. Det inspirerede mig til at bruge plastik og glas i laminerede lag og derved opnå min egen 3-dimensionelle, transparente virkning.

Mosaik udgør, hvad enten den er med marmor eller glas, en konstant indlæringskurve, hvor det uforudsigelige sker hver eneste dag. Man må være fleksibel og ikke være for nem at slå ud – begge dele er lige vanskelige, når man er kunstner og skaber sine egne værker. Skønt mine forskellige skift af medium af nogle blev opfattet som rodet og selvoptaget — hvilket bekymrede mig — indser jeg, når jeg nu ser tilbage på mit liv, at hvert trin er en forberedelse og læreproces, der fører til det næste.«

  • Link til Vanessa Somers Vreelands website


Forside Oversigtsside

↑ sidens top