↓ sidens fod

 
 
 
England

TESSA HUNKIN bor og arbejder i London. Er uddannet og har arbejdet som arkitekt. I 1980’erne startede hun sammen med sin ven og samarbejdspartner, Emma Biggs, Mosaic Workshop med det formål at skabe mosaik i store formater. Virksomheden har udviklet sig blomstrende og har foruden at skabe mosaikker på bestilling kørt kurser og generelt inspireret kommende mosaister i udførelsen af deres kunstform.

Stærkt inspirerede af Boris Anrep har de specialiseret sig i ’den indirekte metode’ og fortsætter således traditionen for at udføre store mur-mosaikker i atelier’et og derefter placere dem in situ (på stedet).

Om det, der inspirerer hende siger Tessa Hunkin:

Jeg har altid elsket ting, der glitrer og glimrer og gløder. Det er noget, mosaik har tilfælles med elektroniske installationer. Mosaik reflekterer det omgivende lys og skaber en skinnende overflade af farve, medens elektroniske arbejder genererer deres egne glødende lyskilder.

Jeg er også fascineret af Middelalderens mærkelige, stiliserede kunst. Friheden fra den disciplinære, akkurate gengivelse slipper disse arbejder ind i en imaginær, visuel verden, der i mine øjne er langt rigere end billeder af virkeligheden. Jeg er for nylig også blevet fanget ind af den sene antikke periode og af måden, hvorpå den klassiske verden gradvist forvandlede sig til middelalderlig kristendom. Jeg har fornylig besøgt Jordan for at se de forunderlige, tidlige kristne mosaikker. Deres enkelhed og intense vitalitet har inspireret mig i arbejdet med mosaikkerne på Hackney Downs.

Det skal tilføjes, at Tessa Hunkin og Hackney Downs-projektet modtog årets mosaikpris 2014 fra British Association of Modern Mosaics (BAMM).

  • Link til Hackney Downs-projektet her


Forside Oversigtsside

↑ sidens top